Att sälja kläder

Det är ett omfattande arbete med att göra sig av med kläderna. Åtminstone om man vill ha lite betalt för dem och inte bara slänga dem eller lämna till närmaste återvinning. Försöker ju tänka hållbart i alla delar med garderoben nu och har kommit fram till att det helt klart är bäst att de kläder jag gör mig av med har en faktiskt mottagare för att vara säker på att de kommer till användning. Om jag lämnar dem till Myrorna till exempel är det ju inte alls säkert att någon köper dem och att de ändå blir skräp någon annan stans…

Som tur är har jag ju väldigt mycket fina och fräscha kläder. De som varit dyrast i inköp har jag lagt upp till försäljning på Tradera och det har faktiskt gått väldigt bra! När folk söker efter plagg kan de använda olika sökord varför det är viktigt att få med märket, vad det är för plagg och eventuella andra sökord man tror att de kan använda i rubriken för att så många som möjligt ska hitta din auktion. Ett exempel kan vara: ”Rodebjer blommig kaftan tunika” eller ”Filippa K grå kofta cardigan ull”.

Lägg upp så många bilder som är tillåtet. På Tradera får man lägga upp maximalt fem bilder – gör det! Välj en huvudbild som får folk att vilja klicka in på auktionen. Fota i bra ljus, helst i dagsljus och se till att ha en neutral bakgrund som inte stör. Beskriv skicket noggrant så att köparen inte blir besviken.

När man säljer saker online har jag märkt att frakten faktiskt kan bli ganska dyr! Särskilt om brevet blir tjockare än 3 cm då det tillkommer en avgift för skrymmande. Det är ju köparen som står för frakten, men det är ju kul att kunna erbjuda så billig frakt som möjligt, speciellt om plagget är billigt och frakten riskerar att vara dyrare än själva plagget… Om paketet kommer att bli skrymmande kan det bli billigare att använda sig av förfrankerade kuvert, då får det väga upp till 2 kg och gör inget om det är skrymmande, bara det får plats i kuvertet. Billigare, mindre ”speciella” plagg har jag testat lägga upp tillsammans som klädpaket. På så sätt blir frakten billigare per plagg när man skickar dem tillsammans. Det brukar vara billigast med antingen Schenker eller Postnord.

Känner att jag blivit ett riktigt proffs på det här med att sälja! En del plagg har jag till och med fått mer betalt för än vad jag själv betalat, helt otroligt! Har även testat att sälja på Facebook men det har blivit bökigare då det känns som att folk inte är lika sugna på att betala samt att de då måste komma och fysiskt hämta upp det hos mig vilket gör mig mer låst. Men det går ju det med om man vill.

Härnäst ska jag testa något som är helt utanför min bekväma zon, nämligen att gå på klädbytardag! Man lämnar in kläder man inte längre vill behålla och får i utbyte ta lika många som man lämnat. Spännande att se hur jag kommer gilla det!

Inlägg skapade 5

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen