Klädbytardagen

Förra helgen var jag på klädbytardag för första gången i mitt liv! Som jag nämnde i förra inlägget kändes det lite obekvämt för mig att göra något sådant. Är inte alls van vid att leta kläder begagnat utan köper gärna nytt, helst på internet där man lätt kan söka på vad man är ute efter eller snabbt hitta nyheter. Om jag skulle beskriva en klädbytardag med ett ord skulle det helt enkelt vara KAOS. Det var mycket folk, trångt, plagg huller om buller som alla bläddrade och drog i. Fick lite panik faktiskt, men höll ut och gick inte helt tomhänt därifrån. Jag lämnade lite försiktigt fem plagg och fick därför lov att ta med mig fem plagg därifrån, hittade dock bara tre stycken men är väldigt nöjd med det. Nu när jag har varit på klädbytardag tänkte jag som novis dela med mig av mina bästa tips om du som läser funderar på att också gå.

  1. Bestäm dig i förväg för vad du är ute efter att hitta. Jag till exempel tänkte mig neutrala plagg som kunde fungera som bas i min nya mer minimalistiska garderob.
  2. Börja på ett ställe, tröjor till exempel, och gå igenom det färdigt så att du känner dig klar med den avdelningen innan du går vidare till nästa.
  3. Om du är osäker på vissa plagg, ta med dig dem under tiden du funderar medan du kollar vidare. Du kan alltid lägga tillbaka dem senare om du bestämmer dig för att du inte vill ha dem.
  4. Innan du tar med plaggen hem – kolla igenom dem mer ordentligt innan du bestämmer dig. Man får bara lämna in hela och rena plagg, men det kan ändå vara värt att göra en genomgång så att du vet vad du får. Fundera också över om plaggen är något du kommer att använda eller om du bara tar det för att det är ”gratis”. Meningen är ju att det ska vara något du gärna använder.
  5. Prova gärna om det finns möjlighet.
  6. Jag tyckte det verkade som om överdelar och klänningar var de mest populära avdelningarna. Kanske för att det i allmänhet är svårare att hitta nederdelar som sitter rätt? Här kan det vara värt en chansning och ta hem byxor för att prova ordentligt. Om de inte passar kan du alltid ta med dem på nästa klädbytardag till exempel.

Så vad hittade jag för plagg då? Jag hade lite svårt att ”ta för mig” i början för jag är ingen sådan som står och sliter i grejer för att få tag i ett fynd direkt. Men jag bläddrade systematiskt igenom några bord med kläder och fick med mig ett par svarta byxor, ett svart linne och en grå t-shirt som jag tror kommer vara väldigt användbara!

Svarta byxor converse

Plaggen i garderoben har tunnats ut och det börjar bli en härligt luftig känsla därinne. En del saker som jag inte har fått sålt på Tradera har jag skänkt till Myrorna. När jag inte köpt något nytt på ett tag märker jag skillnad även på kontot där mycket mer pengar finns kvar än det vanligtvis brukar då jag har en vana att köpa kläder i tid och otid då andan faller på! Känner mig inspirerad till att även hålla igen på annan shopping också eftersom det ger så snabba resultat. Har dock köpt ett handledsstöd nyligen då jag haft problem med ena handleden som bara inte vill ge med sig. Det är en djungel där ute när det gäller att välja variant. Då jag numera ska göra mer medvetna inköp såg jag till att först göra research, på handledsstödet fick jag superbra guidning och hittade ett handledsskydd som hjälper mig jättemycket och kan användas i vardagen vilket jag behöver.

När jag skriver nästa gång hoppas jag att jag lyckats göra mig av med de sista plaggen som jag inte ska behålla så att jag får dela med mig av hur man bygger upp en HÅLLBAR och ROLIG garderob!

Inlägg skapade 5

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen