'

Resan mot en hållbar garderob

Hej och välkommen till min blogg!

Jag som skriver bloggen är en väldigt modeintresserad person som nu kämpar med att göra min garderob mer hållbar och minimalistisk. Det är en stor utmaning för mig som älskar kläder och (med handen på hjärtat) köper alldeles för mycket nya plagg samtidigt som jag har mycket svårt att göra mig av med gamla. Jag har förstått att modeindustrin är väldigt påfrestande för både människor som arbetar med att framställa kläder och miljön där material framställs. Samt att dagens mode bygger mycket på ett (för mig) nytt begrepp, nämligen så kallat ”fast fashion”.

Fast fashion innebär att kläderna omsätts i hög hastighet. De säljs billigt men blir snabbt ”omoderna”, man tröttnar på dem och kan byta ut dem i stort sett ”direkt” på grund av det låga priset. Jakten på det senaste pågår ständigt.

Känner motvilligt igen mig så mycket i det här! Jag har tyckt att det är en stor fördel att kunna köpa billigt mode och får verkligen en kick av att shoppa nya kläder. Kicken må vara kortvarig men då köper man bara ännu en grej…

Hur kul det än är kan jag inte stoppa huvudet i sanden längre utan går in för att skapa en hållbar, användbar och ROLIG garderob istället för det överflöd av det senaste modet jag har nu. Hoppas att det finns fler som känner likadant som jag och vill följa med mig på den här resan här i bloggen. Jag kommer att skriva om hur jag gör för att rensa ut de plagg jag har nu och byta ut till hållbara val, hur jag gör för att hitta hållbara val SAMTIDIGT som jag får tillgodose mitt stora modeintresse! Nu ska jag genast ta tag i första steget som är rensning. Hur det går får ni läsa mer om i nästa inlägg!

Mönstrade färgglada kläder
Inlägg skapade 5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen